Friday, February 19, 2010

cari resipi sambal goreng

Back to my kitchen. Task lama

1) Asam Pedas Melaka
2) Sambal Goreng
3) Masak Lemak - vegetable

Since kat umah saya takde fridge, so masakan yang sesuai untuk saya fokus adalah Sambal Goreng. Peh! Saya tak pernah tengok lagi rupa sambal goreng, tapi bak kata sumber2 yang boleh dipercayai, masakan ni berasal dari Jawa. I saw on youtube once, dalam masakan ni ada letak tempe, tauhu, kacang panjang.. the rest tu lebih kurang macam masak sambal tumis.. Betul?

Back to the challange.. Sambal Goreng.. Sambal Goreng it is.. Sekarang nak kena sekoden juri.. Tingat pulak kat family gombak.. *ngee
anne/kak naa

2 comments:

jejaka anggun said...

cuti ke keje nak buat sambal goreng bagai?

odelina said...

shaz - prektis je .. sambal goreng ni takder la amik masa 3-4 hari... bak kata masa aku gugel.. kurang 30 minit je